21 feb 2020 - 09:30

 

 

Lupiner – Den oversete proteinafgrøde

Med afsæt i eksisterende ERFA-gruppe for lupindyrkere, afvikles et temamøde med målet:

  • Udveksling af erfaringer, høre hvad nyt der er om forsøg, dyrkning og afsætningens muligheder.
  • Få synliggjort hvilken viden I som producenter mangler
  • Og hvordan får vi udbredt lupinavlens værdier.

 

Tid og sted:           Fredag d. 21 februar 2020, hos SFL, Billundvej 3, 6500 Vojens.

                               Kl. 9.30 til 12.00 (slutter med frokost).

 

Pris:                      Alle er velkommen, men af hensyn til forplejning er tilmelding nødvendig.

 

Tilmelding:         Tilmeld dig senest d. 20. februar 2020 til Aase Holmgaard, SDØ: 2321 4192 eller ahk@sd-k.dk

                             Spørgsmål til mødet, kontakt: Aase Holmgaard: 2321 4192

Program for mødet

9.30            Velkomst v. Aase Holmgaard, koordinator SDØ.

 

9:45            Dyrkningens muligheder

      • Etablering, sådybde og renholdelse
      • Sortsvalg, blandsæd, udsædsmængde og meget mere af nyeste viden.

                    v. Inger Bertelsen, Chefkonsulent, SEGES, Økologi Innovation.

 

10.30          Hvorfor er lupiner interessante set fra foderstoffirmaet?

      • Såsæd
      • Køb/salg lupiner i og udenfor høstsæsonen.

                     v. Vagn Christensen, Nielsen & Smith A/S/Hornsyld Købmandsgaard A/S

 

11.00          Hvad er avlernes erfaringer?

      • Høsterfaringer, udbytter, protein- og energiindhold

                               – sammenholdt for områder og årene

                    v. Flemming Skov og Jens Chr. Kjer, Økologiske lupin-producent, Sønderjylland

 

11.15          Debat og erfaringsudveksling

      • Hvad kan vi lære af hinanden – Best practice?
      • Hvis det går galt, hvor og hvorfor?
      • Hvad mangler vi af viden – evt. nye forsøg?

 

12.00          Frokosten

 

Vel mødt til en formiddag med faglig nørderi

 

                                                                                                           Arrangører

Syddansk Økologi i samarbejde med SEGES, Økologi Innovation og Nielsen & Smith A/S / Hornsyld Købmandsgaard A/S