Gode fif mod unormal sutteadfærd hos kalve
Unaturlig sutteadfærd er især et problem, når adfærden rettes mod andre kalve. Konsekvenserne af dette er større risiko for sygdomssmitte mellem kalvene
ØKOLOGI – Inspiration til jordbruget giver gode råd….

Rodukrudtsbekæmpelse om efteråret
Hvor rodukrudt er et problem, bør bekæmpelse sættes ind umiddelbart efter høst med en underskæring med vingeskær eller skrælpløjning. Jo hurtigere efter høst jo bedre. Nogle har høstet tidligt og har haft gode muligheder. Men den sene såning og det kolde vejr har udsat høsten, især i det vestlige Danmark. Hvad gør man her?
ØKOLOGI – Inspiration til jordbruget bringer historien….

Gylle, kløvergræs og udlæg
Er høsten af dæksæden trukket ud, kan 15 ton/ha gylle hjælpe græsset hurtigere i gang.
ØKOLOGI – Inspiration til jordbruget forklarer nærmere…

Korrekt etablering af vintersæd
Dyrkning af vintersæd kan på mange bedrifter være en fordel, da arbejdsbelastningen i foråret mindskes. Endvidere er det en fordel i forhold til at mindske problemer med frøukrudt, da det ikke er de samme ukrudtsarter, der opformeres i vår- og vintersæd.             
ØKOLOGI – Inspiration til jordbruget bringer historien….

Øko-fuldkorn fremmer vores sundhed
Eksperter anbefaler, at vi spiser mindst 75 g fuldkorn/dag, svarende til en portion havregryn og 1-2 skiver rugbrød. Det medvirker til at undgå flere livsstilssygdomme. SEGES Økologi er begyndt at analysere for sundhedsfremmende stoffer i korn, fordi vi ønsker, at der i forædlingen af kornsorter også fokuseres på human sundhed.
ØKOLOGI – Inspiration til jordbruget bringer historien….

Læs disse artikler i ØKOLOGI – Inspiration til jordbruget, september 2016. Fagbladet udgives af en rådgivningscentre i DLBR i samarbejde med SEGES og Landbrug & Fødevarer og udkommer 10 gange om året med aktuelt nyt om markedet, regler og alle faggrene. 20 sider smækfyldt med nye og relevant viden for den økologiske landmand. Fagbladet skrives af økologikonsulenter fra hele landet, der har støvlerne på og ved, hvad økologiske landmænd har brug for at vide. Ring til din lokale økologikonsulent eller til Marianne Tesdorpf på tlf. 57 86 53 29 eller send en mail til oeny2014@gmail.com, hvis du ønsker at bestille et abonnement.